Where lifestyle meets finance
H2 Si Ansichtkaart Studiefinanciering
Studiefinanciering

Over Studiefinanciering

Hoe zit het nou met die studiefinanciering? Wij zetten het voor je op een rijtje op onze infokaart studiefinanciering!

Wel of niet lenen?

Lenen kost geld. Besluit daarom waar je wel en niet voor wilt lenen. Lenen voor een studie, zien wij als investering. Lenen voor een trip naar de zon? Not so much. Bedenk dat je het toch terug moet betalen. En dat het effect heeft op de hoogte van je (wellicht) toekomstige hypotheek.

Terugbetalen

De rente over de studielening is momenteel erg laag. Houd er rekening mee dat deze steeds voor 5 jaar wordt vastgezet en daarna dus hoger zou kunnen zijn. Over het aflossen mag je 35 jaar doen. Sneller is ook mogelijk.

Aanvullende beurs

Of je hier recht op hebt, hangt af van het inkomen van je ouders. Check de site van DUO om te zien hoe het voor jouw situatie is. Heel fijn: deze beurs hoef je niet terug te betalen, mits je je studie binnen 10 jaar afrondt.

Extra inkomsten

Een bijbaantje is niet alleen gezellig en goed voor je CV, het is ook een extra inkomstenbron. En check jaarlijks of je recht hebt op belastingteruggaaf. Tip: heb jij je zorgtoeslag ook al aangevraagd?

Uitgaven

Hoeveel geld heb je nodig? Ga na hoeveel jouw collegegeld is. Check daarnaast hoeveel je bij jouw studie nog kwijt bent aan boeken en ander studiemateriaal.

Op jezelf

Als je niks van het studentenleven wilt missen, is het leuk om op jezelf te gaan. Bereken vooraf of je het kunt betalen. Denk, naast de huur, ook aan kosten zoals verzekeringen, gas/water/licht, internet, gemeentelijke heffingen en boodschappen. Oh ja, en uitgaan natuurlijk.

Reiskosten 

De gratis OV-kaart blijft gelukkig. Je kunt kiezen tussen een kaart voor doordeweeks of in het weekend. Kies dus de kaart die bij je past.

Tip: een beetje uit de bocht gevlogen qua uitgaven? Volg onze Financieel Detox Challenge (beschikbaar vanaf 1 mei 2015!) en zorg dat je weer met een frisse start begint!

Wil je deze kaart in in je brievenbus ontvangen? Stuur even een mailtje naar info@how2spendit.nl!

Reageer