Where lifestyle meets finance
Shoot Chereneffe 12 Hoofdbeeld
Ondernemen | Inspiratie

Jong & Ondernemend: Chéréneffe's weg naar succes!

 Jong, ondernemend en ambitieus: drie woorden die Chéréneffe Fleur (22) omschrijven. Ze begon met vloggen op haar YouTube-kanaal en is inmiddels uitgegroeid tot influencer met haar eigen online platform FMLLE.nl. Wat daar (financieel) allemaal bij komt kijken? Chéréneffe vertelt hoe zij het aanpakt.

Wat is het verhaal achter FMLLE?

“Een paar jaar geleden begon ik met vloggen en later ook met bloggen over beauty, fashion en lifestyle. Dat liep goed, maar ik wilde een nieuwe uitdaging en ik heb altijd nieuwe ideeën. Zo ben ik lid van verschillende (besloten) Facebook-groepen waarin vrouwen elkaar helpen op het gebied van mode, relaties en wat meer intieme onderwerpen. Het leek mij juist heel tof om hier één platform voor te creëren. In november 2016 heb ik besloten om dit idee door te zetten en ben ik aan de slag gegaan met FMLLE - een online platform waar vrouwen met verschillende leeftijden, achtergronden en interesses terecht kunnen.”

Een mooi loonstrookje gaat helaas niet over één nacht ijs, daar moet je gewoon hard voor werken - zeker als ondernemer.

Je bent nu ruim een half jaar bezig. Levert het genoeg geld op om van te leven?

“Die vraag heb ik de eerste twee maanden veel gekregen. Het is nog geen vetpot, maar ik merk wel dat het de goede kant op gaat. Een mooi loonstrookje gaat helaas niet over één nacht ijs, daar moet je gewoon hard voor werken - zeker als ondernemer. Op dit moment werk ik ook aan freelance opdrachten voor verschillende bedrijven. Daarmee verdien ik een extra zakcentje om van te leven en te investeren in FMLLE, zodat ik verder kan groeien en het FMLLE-team kan uitbreiden. Al met al ben ik happy met mijn financiële situatie en voel ik me niet afhankelijk van anderen.”

 

Bijbeeld-3-chereneffe.jpg#asset:26012


Hoe pak je het financiële plaatje rondom FMLLE aan?

“Voorheen pakte ik de financiën zelf aan, maar nu heb ik een boekhouder. Dat was best confronterend, omdat ik stiekem een gat in m’n hand heb. Dat moest anders, vond ik. Ik breng nu mijn inkomsten en uitgaven in kaart in Excel, heb spaardoelen gesteld en visueel gemaakt en beloon mezelf van tijd tot tijd om het leuk te houden. Die verandering doet me goed!”

Gaandeweg heb ik ontdekt wat ik mezelf en mijn werk waard vind en geleerd om daar dichtbij te blijven. Nu durf ik bijvoorbeeld sneller ‘nee’ te zeggen. 

Vind je het moeilijk om over geld te praten?

“Zeker, met name om te onderhandelen over prijzen met opdrachtgevers. Vooral in de beginfase nam ik opdrachten aan die niet zoveel opleverden. Gaandeweg heb ik ontdekt wat ik mezelf en mijn werk waard vind en geleerd om daar dichtbij te blijven. Nu durf ik bijvoorbeeld sneller ‘nee’ te zeggen. Dat betekent niet dat het altijd om geld draait: het is ook belangrijk om opdrachten te doen die je leuk vindt.”

Een dilemma: een goed betaalde baan in loondienst of een eigen onderneming met wisselende inkomsten?

“Ik heb eerder voor deze keuze gestaan en dat was alles behalve makkelijk. Ondanks het mooie aanbod heb ik voor FMLLE gekozen. Het is mijn ambitie om hier vol voor te gaan en dat wordt in mijn ogen toch lastiger met een verantwoordelijke functie in loondienst ernaast. Een goed salaris is altijd fijn, maar het is ‘t werk dat je gelukkig maakt. Ik heb mijn passie en gevoel gevolgd en dat is FMLLE.”

 

Bijbeeld-2-cherenefe.jpg#asset:26014


Wat is jouw tip voor Millennials die voor zichzelf willen beginnen?

“Het is heel belangrijk om happy te worden van je werk. Met passie kun je écht veel bereiken. Verder zou ik mee willen geven dat het ondernemerschap gewoon draait om keihard werken in plaats van het alleen van de daken te schreeuwen waar je mee bezig bent. Door hard te werken wordt jouw succes vanzelf zichtbaar. Let the success be your noise!


Foto's by the amazing Prisca Visser.

Reageer