Where lifestyle meets finance
Sasha Geldvragen
Geldvragen | Hoe doet zij het?

Geldvragen aan rally-girl Sascha!

Sascha is ondernemer én piloot van s ‘werelds eerste vrouwelijke rallyteam! Hoe stoer! Tijd om haar wat geldvragen te stellen.

Is rally rijden geen belachelijk dure hobby?

Het kan een dure hobby zijn als je het allemaal zelf financiert. Dat hoeven wij gelukkig niet. onna- onna is onze hoofdsponsor. Zij willen vrouwen in hun kracht zetten en zagen daar een verbinding. Dat maakt het voor ons als team mogelijk om rally te rijden. Zonder sponsors zou dit helemaal niet kunnen. Als echte amateur kan dat misschien wel, je rijdt dan mee in de achterhoede. Het is dan meer een soort avontuur, een dure vakantie zeg maar.

Aan welke leuke dingen geef je regelmatig geld uit?

Ik geef geld uit aan etentjes met vrienden en aan reizen. Eigenlijk niet zozeer aan spullen. Meer aan ervaringen of dingen ondernemen.

Wat is je slimste financiële beslissing ooit? 

Toch wel om een huis te kopen in Amsterdam. Voordat ik mijn huis kocht huurde ik een woning in Amsterdam. Ik werk zelfstandig en had toen goede jaarcijfers van drie jaar waardoor ik toen een hypotheek kon krijgen. Ik wilde ook een huis wat weer te verhuren zou zijn. Toen dacht ik Wow dit ga ik doen

Waar spaar je voor?

Ik spaar voor: mijn neefjes en nichtjes, toen ze 1 jaar werden ik heb voor alle drie een orka voor geadopteerd in Canada. En als ze 12 jaar zijn gaan we er naartoe. De orka’s zijn onderdeel van een duurzaam programma waarbij ze gevolgd worden. Je krijgt ook af en toe een fotootje. Hartstikke leuk. Ik spaar dus voor die reis. En ik spaar voor mijn eigen reizen. En ik spaar ook voor mijn pensioen wat ik doe door mijn huis af te betalen. Als zelfstandige is dat belangrijk.

Wat is jouw bespaartip?

Ik neem ’s ochtends altijd mijn eigen boterhammetjes en koffie mee! Dat scheelt!

Wil je meer weten over Sascha en de Morocco Dessert Challenge waar zij en haar team op 17 april aan meedoen? Lees dan hier het interview met Sascha.

Reageer