Where lifestyle meets finance
Reisverz
Verzekeren | reisverzekering

Een reisverzekering: wat is het?

Wie kent ‘m niet: de reisverzekering. Heel handig wanneer je op vakantie gaat. Maar wat houdt deze verzekering precies in en waarom zou je een reisverzekering afsluiten? How 2 Spend It heeft het voor je op een rijtje gezet! 

Wat is een reisverzekering? 

Een reisverzekering verzekert je tegen schade die je tijdens een reis kunt oplopen. Je spullen kunnen bijvoorbeeld kapot gaan of gestolen worden. Daarnaast kan het ook zijn dat je ziek wordt tijdens een vakantie en een dokter of ziekenhuis moet bezoeken. In deze gevallen is het fijn om een verzekering te hebben die deze kosten dekt. 

Wat wordt er gedekt binnen een reisverzekering? 

Veel verzekeringen hanteren een standaard dekking. Dit houdt in dat onder andere de volgende onderdelen zijn gedekt: schade aan bagage door diefstal of verlies, hulpverlening bij een ongeval, overlijden of blijvende invaliditeit naar aanleiding van een ongeluk, onverwachte kosten (je reis duurt langer omdat je door ziekte niet terug kunt reizen naar Nederland) en telefoonkosten die je naar aanleiding van een schade moet maken.  

Aanvullingen op de doorlopende reisverzekering 

Naast de standaard dekking, bieden verzekeraars vaak nog aanvullende modules die je optioneel bij de reisverzekering kunt afsluiten. We hebben enkele modules voor je op een rij gezet: 

> Autopechhulp: ben je met de auto op vakantie en sta je met pech op een Franse vluchtstrook? Deze module biedt hulp in een dergelijke situatie.  

> Annulering: soms kun je de module ‘annulering’ toevoegen. Met deze module ben je verzekerd voor schade wanneer een reis niet door kan gaan of voor schade wanneer je een reis voortijdig moet afbreken. 

> Geneeskundige kosten: deze kosten worden niet altijd standaard meeverzekerd binnen de reisverzekering. Het is altijd goed om dit even na te gaan en ook te bekijken wat er vanuit je zorgverzekering gedekt is. 

> Vervangend vervoer of verblijf: gaat de caravan kapot? In dat geval is het fijn als je hulp krijgt en ergens anders kunt overnachten. 

> Dekking voor bepaalde sporten: er zijn sporten die extra risico met zich meebrengen, zoals wintersport en onderwatersporten. Deze sporten zijn niet altijd standaard meeverzekerd. Bekijk je polis dus goed wanneer je gaat skiën of duiken. 

> Rechtsbijstand: maak je juridische kosten die gerelateerd zijn aan je reis? De module ‘rechtsbijstand’ als aanvulling op je reisverzekering biedt je in dit geval hulp.  

Bekijk vooraf altijd even goed of je voor deze aanvullende modules niet al gedekt bent in je huidige verzekeringen, zoals je zorg-of rechtsbijstandverzekering.  

Kortlopende of doorlopende reisverzekering? 

Je kunt ervoor kiezen om een doorlopende of een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Bij de eerste variant ben je voor het gehele jaar verzekerd. Een kortlopende verzekering dekt alleen als je deze verzekering voor een specifieke reis hebt afgesloten. Ga je per jaar minimaal 3 weken op vakantie? In dat geval is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.  

Reisverzekering afsluiten 

Ook voor de reisverzekering geldt dat je deze bij veel partijen kunt afsluiten. Start je zoektocht met verschillende reisverzekeringen vergelijken. Ga na welke dekking voor jou interessant is, bekijk de voorwaarden en mogelijkheden op internet en doe navraag bij vrienden en familie.  

Heb jij weleens een beroep moeten doen op je reisverzekering? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Reageer