Where lifestyle meets finance
Tips Mei Vakantie
Kinderen | Meivakantie

Budgettips voor de meivakantie

Wij kijken reikhalzend uit naar de meivakantie, de tijd van het jaar die garant staat voor tijd met elkaar, leuke dingen doen en soms (als het meezit) lekker voorjaarsweer. De meeste scholen hebben dit jaar maar liefst twee weken vrij; geen gebrek aan tijd om iets te ondernemen dus! Toch kunnen de kosten voor alle leuke uitjes die je wilt doen al snel oplopen. Daarom van ons, speciaal voor jou, 6 budgettips om te besparen tijdens de meivakantie. Alstu!

Besparen tijdens de meivakantie doe je zo!

#1. Naar de speeltuin

In heel Nederland zijn ze te vinden, speeltuinen waar je gratis of tegen een kleine vergoeding mag spelen. Maak er een klein feestje van door een picknickmand gevuld met lekkers mee te nemen. Scheelt je meteen weer een lunch in een eettentje. 

#2. Musea

Veel musea organiseren tijdens de vakantie speciale activiteiten voor kinderen, zoals rondleidingen of workshops. En good to know: veel musea zijn gratis toegankelijk voor kids! 

#3. Met korting naar een pretpark 

Wil je toch écht naar dat ene pretpark dat al lang op jullie wishlist staat? Kijk dan of er een mogelijkheid is om er met korting naartoe te gaan. Misschien zijn er wel acties bij supermarkten of benzinestations waar je voor korting kunt sparen? Ook een optie: bekijk het aanbod op speciale veilingsites. 

#4. Verdienen tijdens Koningsdag

De meivakantie start met Koningsdag. En wil je een extra centje verdienen om in de meivakantie uit te kunnen geven, dan hebben wij nog wel wat handige tips voor je! Lees hiervoor ons artikel 'Geld verdienen op Koningsdag: dé tips'. Scheelt je weer besparen, toch?

#5. Naar het strand

Lekker weer? Ga met elkaar naar het strand! Neem voor de kinderen een bal mee, voor jou een boek en meer heb je niet nodig, toch?

#6. Logeerpartij

Vakanties zijn er om te logeren! Slaappartijtjes bij vriendjes of vriendinnetjes,bij opa en oma of bij jullie thuis: het kan allemaal. En het fijne is dat kinderen in een andere omgeving eigenlijk helemaal geen extra uitjes nodig hebben. Easy does it!

Reageer